Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТСлужебният министър на транспорта Георги Тодоров обясни в

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТСлужебният министър на транспорта Георги Тодоров обясни в
Коментари Харесай

Служебният министър на транспорта: Обмисляме железопътен транспорт, свързващ Русе, Варна, Бургас и Александруполис

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Служебният министър на превоза Георги Тодоров изясни в " Още от деня " по Българска национална телевизия какво е належащо да се реализира в инфраструктурата за транспорти в страната: 

" Концесионните заплащания по всеки договор постъпват по сметката на държавата. Пряко в БДЖ тези пари не са постъпили. БДЖ има много усъвършенствана финансова политика, изчистена благодарение на страната. Услугата към този момент е неприятна за ползвателите обаче. 

Възможно е служебното държавно управление да разпореди нови търгове за 15-те локомотива. Защо не, в случай че конкуренцията ще бъде обезпечена посредством транспарантна процедура. 
По Оперативна програма " Транспорт " се финансира построяването на железопътна инфраструктура. 4 млрд лв. са планувани за задачата. Това не е единственият източник на финансиране. Ново трасе би трябвало да се осъществя до Бургас и Турската граница до края на програмния интервал. Категорично декларирам, че няма да има загуба на 1 лев.

Трябва да потърсим благоприятни условия, които да свържат страните по оста Север - Юг. Да се свържат Балтика и Черно море. Само Изток - Запад е до в този момент връзката. 

Може да се потърси железопътно свързване Русе, Бургас, Варна - Александруполис. Между три и 5 години са нужни а такива планове. 

30 млн лева бяха заделени за автобусния превоз, по тази мярка 580 компании са се възползвали, само че общинските компании за транспорти, които имат усложнения, не са могли да получат такава помощ, посочи още министърът. "  
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР